Vejce se žloutkovým krémem a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce se žloutkovým krémem a ořechy
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42419 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kerblík |
0,5 polévková lžíce | Majonéza |
250 g | Máslo čerstvé |
100 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Niva 50% - tavený |
10 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 291,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Ořechy vlašské, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Majonéza, Máslo čerstvé, Sýr Niva 50% - tavený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vejce se žloutkovým krémem a ořechy postup přípravy receptu:
1 | 10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy. Přidáme k nim změklé máslo, sůl, čerstvě pomletý bílý pepř, hořčici, majonézu, sýr Nivu a elektrickým šlehačem vyšleháme lehký krém. |
2 | Omyjeme lístky kerblíku. Půlky vajec ozdobíme žloutkovým krémem, ozdobíme lístky kerblíku, vlašskými ořechy a servírujeme. |
Výborný tip