Králičí stehna na estragonu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí stehna na estragonu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42431 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 dkg | Anglická slanina |
1 kostka | Bujón hovězí |
250 g | Cibule |
2 kávová lžička | Estragon |
3 polévková lžíce | Hořčice |
750 g | Králičí stehna |
30 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 13,7mg |
Draslík | 480,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 134,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bujón hovězí, Cibule, Estragon, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Králičí stehna na estragonu postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu, přidáme kostku bujónu, estragon, provaříme a necháme vychladnout. |
2 | Králičí stehna vykostíme, naklepeme, každou porci osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, dáme plátek slaniny a zavineme, zajistíme párátkem. |
3 | Do pekáčku vlijeme trochu oleje, přidáme oloupaná nakrájená rajčata na čtvrtky, kolečka cibule. Nahoru dáme závitky a ve vyhřáté troubě pečeme 45 minut. |
4 | Potom přelijeme studeným vývarem z estragonu, zahustíme moukou a ještě 15 minut dopečeme. |
Poznámka
Podáváme s vařeným bramborem sypaným petrželkou.