Grilovaná kachna v medové marinádě s madeirou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 106 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná kachna v medové marinádě s madeirou
Grilovaná kachna v medové marinádě s madeirou
Celkový čas: | 106 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 86 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 42433 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 kg | Kachna mražená |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Na omáčku | |
---|---|
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
80 ml | Kečup |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Víno madeira |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 56,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Cibule, Citronová šťáva, Kari koření, Med včelí, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Grilovaná kachna v medové marinádě s madeirou postup přípravy receptu:
1 | Mraženou kachnu necháme přes noc pomalu rozmrazit. Poté ji omyjeme, osušíme a rozdělíme na 4 porce. |
2 | Grilovací omáčku připravíme smícháním jemně nakrájené cibule, kterou na másle usmažíme dozlatova, odstavíme a přimícháme kečup, mletou papriku, sůl, citronovou šťávu, med, pepř, kari koření, madeiru a worcester. Směs dobře promícháme a na mírném plameni vaříme 20 minut a necháme zchladnout. |
3 | Porce kachny ze všech stran potřeme olejem a grilujeme, z každé strany 3 minuty. |
4 | Alobal na grilování rozdělíme na velké čtverce a potřeme grilovací omáčkou. Do každého čtverce dáme porci kachny kůží nahoru, zvedneme okraje alobalu, aby omáčka nevytekla, a rovnoměrně ji přelijeme přes porce kachny. Alobal dobře sbalíme a grilujeme nejméně 60 minut, neotáčíme. |
5 | Kachnu podáváme v alobalu, který jen rozstřihneme. |