Jednoduchý recept

Vajíčkový jarní salát

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vajíčkový jarní salát 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 42441

Ingredience

200 g Brambory
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 kávová lžička Hořčice
100 g Majonéza
150 g Okurky nakládané
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
9 dl Voda pitná
1 polévková lžíce Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 079kJ
5% Sacharidy 18 g
21% Tuky 15 g
44% Sodík 883 mg
23% Bílkoviny 13 g

Vajíčkový jarní salát postup přípravy receptu:

1

Vajíčka dáme do hrnce s 5 dl vody a uvaříme je natvrdo. Pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a odložíme do mísy. Omyjeme brambory, dáme do rendlíku s 4 dl vody a vaříme přibližně podle velikosti 20 minut. Scedíme je, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k vejcím. Ještě přidáme na drobné kostičky pokrájenou cibuli a sladkokyselé okurky.

2

Salát ochutíme troškou nálevu z okurek, majonézou, hořčicí, pepřem a solí. Podle kyselosti okurek můžeme přidat 0.5-1 lžičku cukru. Dobře promícháme a necháme vychladit. Omyjeme petrželku kudrnku s řeřichou. Bylinky drobně pokrájíme.

3

Salát rozdělíme na porce, posypeme bylinkami a podáváme s bílým pečivem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vajíčkový jarní salát
Stejný salát už dělávám hodně let, dělám ho "od oka", jen místo kudrnky a řeřichy dávám pažitku. Cibule jsem dala trochu méně, ale záleží, jak je veliká. Cukr dávám taky až nakonec, první vždy salát ochutnám, někdy není ani potřeba. Každopádně dávám palec nahoru, recept chválím a doporučuji vyzkoušet. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept