Pečený králík s vepřovým bokem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený králík s vepřovým bokem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42453 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 g | Kmín drcený |
500 g | Králičí maso |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
400 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 143,3mg |
Draslík | 637,4mg |
Vláknina | 632,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Králičí maso, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený králík s vepřovým bokem postup přípravy receptu:
1 | Všechno maso očistíme, omyjeme, osolíme a dáme do pekáče. Podlijeme vodou, opepříme, okmínujeme a v troubě upečeme. Hotové maso potřeme drceným česnekem se solí a ještě krátce dopečeme. |
Poznámka
Podáváme s brambory a zeleninovým salátem nebo s knedlíkem a dušeným zelím.