Mandlovo - čokoládové cukrovinky

52 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Necháme změknout máslo. Hladkou mouku vsypeme do misky, přidáme 2 kávové lžičky prášku do pečiva a promícháme. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr (trošku moučkového cukru si ještě necháme na později) a přidáme špetku soli a opět vařečkou promícháme. Do menší misky si rozklepneme vejce a 2 lžičky bílku si oddělíme a necháme v malé mističce. Vejce pak vložíme do misky ke směsi mouky a cukru a přidáme změklé máslo. Kuchyňským robotem s hnětacími metlami umícháme v misce těsto dohladka. Pak ho z mísy vyndáme ven na vál a dál ručně prohněteme, až je tvárné a pružné.
  • 2
    Oddělíme si třetinu z vytvořeného těsta a necháme ho stranou. Do zbylých dvou třetin těsta přidáme kakao, zbytek moučkového cukru, lžíci mléka a mandle, které jsme předtím nasekali. Prohněteme a pak tmavé těsto s přidaným kakaem rozválíme do čtyř obdélníků o délce cca 32 centimetrů, šířce 3,5 centimetru a tloušťce 1,5 centimetru. Ze světlého těsta vytvoříme obdélník o rozměrech 45 krát 30 centimetrů. Rozdělíme ho na čtyři pruhy přibližně 11 krát 30 centimetrů. Vzniklé pruhy potřeme vaječným bílkem, který jsme si na začátku odložili stranou. Na vál si položíme pruh světlého těsta a na něj široký pruh tmavého těsta. Tmavé těsto obalíme světlým těstem a tak postupujeme u všech čtyř tmavých a světlých dílů těsta. Na závěr všechny čtyři špalíky zabalíme do alobalu a uložíme na noc do chladničky.
  • 3
    Druhý den je rozbalíme a krájíme na plátky široké přibližně 1 centimetr. Plátky poklademe na plech, který jsme předtím pokryli pečicím papírem. Předehřejeme si troubu na 200 °C a pečeme asi 12 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.