Recept

Hlaváč - bramborový knedlík se slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 42476

Ingredience

250 g Brambory
150 g Klobása uzená
1,2 dl Mléko polotučné
2 špetka Muškátový oříšek
100 g Máslo čerstvé
2 špetka Nové koření mleté
2 ks Rohlíky bílé
100 g Slanina vepřová
3 kávová lžička Sůl
8 ks Vaječný žloutek slepičí
4,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 883kJ
8% Sacharidy 29 g
72% Tuky 54 g
43% Sodík 870 mg
42% Bílkoviny 23 g

Hlaváč - bramborový knedlík se slaninou postup přípravy receptu:

1

Den předem si omyjeme a uvaříme v 5 dl vody brambory ve slupce. Vaříme je asi 20 minut, pak je scedíme. Druhý den je oloupeme a nastrouháme do mísy. Do druhé misky si nakrájíme na kostičky rohlíky, zalijeme je mlékem a když jsou nasáklé, přidáme je k bramborům. Přidáme utřené žloutky s máslem, muškátový oříšek, sůl, nové koření a uhněteme polotuhé těsto. Na vále vytvarujeme knedlík, zabalíme ho do čistého bílého plátna a konce zavážeme.

2

Ve větším hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody s 2 lžičkami soli. Knedlík opatrně vložíme do vařící vody. Vaříme ho při mírnější teplotě 30-35 minut.

3

Mezitím si nakrájíme uzenou slaninu a klobásu na kostičky. Společně je v pánvi vysmažíme dozlatova.

4

Uvařený knedlík "hlaváč" vyjmeme z vody a nakrájíme na plátky. Porce polijeme škvarky ze slaniny s klobásou a podáváme.

Poznámka

Ke knedlíku podáváme špenát z kopřiv.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept