Jednoduchý recept

Maďarský perkelt z vepřového bůčku

  • Maďarsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Maďarský perkelt z vepřového bůčku 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 425

Ingredience

300 g Cibule
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Paprika mletá sladká
100 g Protlak rajčatový
30 g Sůl
100 g Tuk
750 g Vepřový bok
800 ml Voda pitná
200 g Zakysaná smetana
20 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 447kJ
4% Sacharidy 15 g
72% Tuky 54 g
61% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Maďarský perkelt z vepřového bůčku postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček omyjeme a nakrájíme na kousky.

2

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na tuku dozlatova. Přidáme mletou papriku a po zpěnění ji zalijeme vodou.

3

Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme je a dusíme pod poklicí doměkka.

4

Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme.

5

Do omáčky přidáme rajčatový protlak, utřený česnek, kyselou smetanu a dobře provaříme.

6

Nakonec omáčku dosolíme, procedíme přes hustý cedník zpět na maso a vše ještě krátce podusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Maďarský perkelt z vepřového bůčku
Budu hodnotit jídlo a ne název, který neodpovídá receptu. Použila jsem polovinu bůčku a polovinu vepřové plece. Kdo nechce šťávu vydusit na tuk, tak může zahustit např. suchou jíškou. Je to opražená mouka nasucho, která se pak rozšlehá v trošce vody. Rajčatový protlak jsem zvyklá osmahnout na trošce oleje, doporučuji vyzkoušet. Jídlo chutnalo a já dávám palec nahoru. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept