Recept

Těšínská štrůdla s uzeným

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 42510

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
20 g Droždí
3 polévková lžíce Hera
2 dl Mléko plnotučné
300 g Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
700 g Uzené maso vařené
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,140 kcal
Kilojoule 4 771kJ
13% Sacharidy 48 g
123% Tuky 92 g
16% Sodík 327 mg
34% Bílkoviny 19 g

Těšínská štrůdla s uzeným postup přípravy receptu:

1

V míse do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, promícháme se špetkou cukru a necháme vzejít kvásek, pak přidáme mouku, 2 žloutky, vlažnou roztopenou Heru, sůl, pepř a zaděláme těsto, které zakryjeme a necháme v teple vykynout.

2

Na kostičky pokrájíme vařené uzené maso. Na vál si položíme pečící papír a těsto na něm rozválíme na placku silnou 1 cm. Na ni rozprostřeme uzené maso a těsto s masem zabalíme do závinu. Opatrně i s pečícím papírem vložíme závin na plech. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C dozlatova přibližně 40 minut.

3

Upečený závin necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept