Zdravý recept

Indonéské kuřecí saté

  • Indonésie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42586

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
2 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Kuřecí prsa
4 polévková lžíce Omáčka sójová
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 006kJ
4% Sacharidy 16 g
5% Tuky 4 g
9% Sodík 185 mg
62% Bílkoviny 35 g

Indonéské kuřecí saté postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme sójovou omáčku s očištěnou, jemně nakrájenou šalotkou, rozmačkaným česnekem, chilli kořením a citronovou šťávou.

2

Omytá kuřecí prsa mírně naklepeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do mísy s připravenou směsí, dobře promícháme, přikryjeme a necháme 1 hodinu marinovat.

3

Kostky masa napichujeme na jehly a opékáme na rozehřátém grilu asi 8 minut za občasného otáčení. Během grilování maso potíráme zbylou marinádou.

4

Saté podáváme horké. Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo čerstvé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept