Kostky čokoládovo-meruňkovo-mandlové
55 min.
Ingredience
- Na polevu
- 330gramůČokoláda hořká
 
 - Na těsto
- 200gramůČokoláda na vaření
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 80gramůCukr moučkový
 - 1kusCukr vanilka
 - 1lžičkaSkořice mletá
 - 3kusyVejce slepičí
 - 375gramůMouka polohrubá
 - 80gramůMeruňky
 - 4lžíceMandle
 - 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
 - 5lžicVoda pitná
 
 
Počet porcí:
54Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
757 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na menší kousky rozlámeme čokoládu, vložíme do nádoby. Přilijeme vodu, přidáme máslo. Nádobu umístíme do většího hrnce s vodou na plotně, ve vodní lázni zahříváme, až se vytvoří hladká hmota.
 - 2Vzniklou směs vlijeme do mísy, pomocí kuchyňského robotu se šlehacími metlami do ní zašleháváme postupně moučkový cukr, vanilkový cukr a mletou skořici. Poté přidáme postupně jedno po druhém vejce a stále zašleháváme.
 - 3Do misky nasypeme mouku, vmícháme prášek do pečiva. Mouku postupně sypeme do vzniklé čokoládové směsi a neustále zapracováváme šlehačem, zapnutým na nejvyšší rychlost.
 - 4Do hotové směsi nasypeme odpeckované, na menší kousky nakrájené meruňky a nadrobno nasekané mandle. Vařečkou promícháme. Část mandlí a meruněk ponecháme na posypání hotového koláče.
 - 5Připravíme plech o rozměrech 46 x 30 centimetrů a položíme na něj alobal tak, aby vyčníval ještě asi 2,5 centimetru nad okraj. Alobal vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto vlijeme na alobal. Předehřejeme troubu na 180°C, koláč pečeme asi 25 minut.
 - 6Hotovou buchtu vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
 - 7Připravíme polevu: na menší kousky nalámeme čokoládu a vložíme ji do menšího hrnku. Ten umístíme do většího hrnce s vodou na plotně a ve vodní lázni čokoládu rozpouštíme. Tekutou čokoládou potřeme povrch koláče. Nakonec zasypeme zbytkem sekaných meruněk a mandlí. Vychladlý koláč rozkrájíme na kousky o rozměrech 5 x 5 centimetrů.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.