Recept

Kuřecí roláda se švesky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42594

Ingredience

150 plátek Eidam plátky
150 g Houby sušené
2 kávová lžička Kari koření
1200 g Kuře
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sýr Brynza
1 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná
150 g Šunka parmská
200 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 222kJ
4% Sacharidy 15 g
68% Tuky 51 g
17% Sodík 350 mg
107% Bílkoviny 60 g

Kuřecí roláda se švesky postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky namočíme do studené vody a necháme je 30 minut máčet. Poté vypeckujeme a rozřízneme na půlky. Sušené hříbky také namočíme do jiné nádoby s vodou, pokrájíme je na menší kousky.

2

Celé kuře očistíme, umyjeme, osušíme a ostrým nožem vykostíme. Plát masa osolíme, potřeme kari kořením smícháným se 2 lžícemi oleje, přes fólii naklepeme. Na rozklepaný plát masa rozložíme plátky šunky, plátky sýra, potřeme brynzou, naskládáme scezené švestky, posypeme solí, pepřem, roládu zavineme, stáhneme tenkým provázkem, vložíme do zapékací mísy a podlijeme 2 dl vody. Přikryjeme alobalem, připravenou roládu vložíme do nahřáté trouby a při 200 stupních pečeme 40 minut. Deset minut před dopečením sundáme alobal, maso vrátíme zpátky do trouby dopéct do zlatova. Upečenou roládu vytáhneme z trouby, necháme ji odpočinout, rozkrájíme na plátky, porce rozdělíme na talíře a přidáme omáčku.

3

Omáčka: výpek, který nám zůstal z rolády scedíme, přidáme olej, posypeme moukou, zalijeme 1 dl vody, přivedeme k varu, vsypeme scezené houby, posypeme oreganem a povaříme asi 10 minut.

Poznámka

Pečenou kuřecí roládu servírujeme teplou. Jako přílohu lze použít bramborovou kaši, smažené hranolky nebo dušenou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept