Kuřecí roláda se švesky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí roláda se švesky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 42594 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 plátek | Eidam plátky |
150 g | Houby sušené |
2 kávová lžička | Kari koření |
1200 g | Kuře |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka parmská |
200 g | Švestky |
150 g | Sýr Brynza |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 162,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Kuře, Olej slunečnicový, Sůl, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Eidam plátky, Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí roláda se švesky postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky namočíme do studené vody a necháme je 30 minut máčet. Poté vypeckujeme a rozřízneme na půlky. Sušené hříbky také namočíme do jiné nádoby s vodou, pokrájíme je na menší kousky. |
2 | Celé kuře očistíme, umyjeme, osušíme a ostrým nožem vykostíme. Plát masa osolíme, potřeme kari kořením smícháným se 2 lžícemi oleje, přes fólii naklepeme. Na rozklepaný plát masa rozložíme plátky šunky, plátky sýra, potřeme brynzou, naskládáme scezené švestky, posypeme solí, pepřem, roládu zavineme, stáhneme tenkým provázkem, vložíme do zapékací mísy a podlijeme 2 dl vody. Přikryjeme alobalem, připravenou roládu vložíme do nahřáté trouby a při 200 stupních pečeme 40 minut. Deset minut před dopečením sundáme alobal, maso vrátíme zpátky do trouby dopéct do zlatova. Upečenou roládu vytáhneme z trouby, necháme ji odpočinout, rozkrájíme na plátky, porce rozdělíme na talíře a přidáme omáčku. |
3 | Omáčka: výpek, který nám zůstal z rolády scedíme, přidáme olej, posypeme moukou, zalijeme 1 dl vody, přivedeme k varu, vsypeme scezené houby, posypeme oreganem a povaříme asi 10 minut. |
Poznámka
Pečenou kuřecí roládu servírujeme teplou. Jako přílohu lze použít bramborovou kaši, smažené hranolky nebo dušenou rýži.