Pomazánka z kuřecího masa s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z kuřecího masa s paprikou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 42598 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
300 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Majonéza |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika sterilovaná |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Feta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 223,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 9,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Paprika sterilovaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Majonéza, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pomazánka z kuřecího masa s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa uvaříme v hrnci s vodou, potom je scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky, které rozmixujeme. Do rozmixovaného masa přidáme rozdrobený sýr, majonézu, vlijeme olej, důkladně vidličkou rozmačkáme, aby nezůstaly hrudky sýra. Přisypeme na tenké kousky pokrájenou červenou nakládanou papriku, (kapii) drobně nasekáme a vsypeme k masu petrželovou nať, posypeme mletou paprikou, všechny suroviny dobře promícháme na lesklou pomazánkovou hmotu. Podle chuti osolíme, opepříme, promícháme, přikryjeme a vložíme do ledničky odležet. |
2 | Při dochucování pomazánky solíme opatrně, raději méně, protože samotný sýr Feta obsahuje hodně solí. |
Poznámka
Servírujeme studené. Kuřecí pomazánku podáváme studenou na vychlazené talíře s opečeným pečivem a opečenou zeleninou.