Jednoduchý recept

Vařená buchta

  • Slovensko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vařená buchta 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 4261

Ingredience

450 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kakao - prášek
93 g Kokos - mletý (Kopra)
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
340 g Mouka polohrubá
250 g Tuk Hera jedlý
4 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 052kJ
17% Sacharidy 62 g
33% Tuky 24 g
2% Sodík 30 mg
11% Bílkoviny 6 g

Vařená buchta postup přípravy receptu:

1

Tuk rozpustíme, přidáme vodu, cukr a kakao a vše za stálého míchání 5 minut vaříme.

2

Dáme stranou 1 skleničku hmoty.

3

Do zbylé vychladlé hmoty dáme vejce, vanilkový cukr, mouku a prášek do pečiva.

4

Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.

5

Upečenou buchtu necháme vychladnout.

6

Zalijeme oddělenou hmotou a posypeme kokosem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vařená buchta
Tento močník občas dělávám, mám rozpis na hrníčky. Dávám malinko méně vody, taky méně cukru a kokosu stačí polovina. Tady jsem na zalití moučníku po upečení přidala trochu rumu, může se použít i rumové aroma. Je vláčný a není to žádná dusivka.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept