Kuskus s lososovými steaky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
14 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Steaky z lososa (1 ks o váze asi 170 g) položíme na velký kus alobalu. V misce smícháme 100 ml pomerančové šťávy, mletý kmín a med, vzniklou směs nalijeme na steaky (1 lžíci na jeden steak), posypeme plátky jarní cibulky, čerstvým nasekaným koprem, osolíme a opepříme. Okraje alobalu ohrneme, dáme na plech do trouby předehřáté na 200°C, pečeme dokud losos nezměkce, asi 15 - 20 minut. Dále připravíme zeleninový vývar s tukem (se sníženým obsahem cholesterolu), které přivedeme k varu, přidáme kuskus; po odstavení z ohně necháme ještě 2 minuty bokem, poté našleháme vidličkou a zamícháme listový špenát.
  • 2
    Hotový kuskus rozdělíme na talíře, na ně dáme lososa, zalijeme vypečenou šťávou a zbylou pomerančovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.