Sladký chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladký chléb
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4263 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
10 g | Droždí |
100 g | Hrozinky |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
650 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 105kJ
41% Sacharidy 148 g
14% Tuky 11 g
8% Sodík 156 mg
35% Bílkoviny 20 g
Uhlovodany | 148g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 430,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Hrozinky, Med včelí, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sladký chléb postup přípravy receptu:
1 | Zpracujeme těsto z kvasnic, vody, mouky, medu, koření, vloček a tuku. |
2 | Necháme vykynout a poté pečeme při 160 stupních 45 minut. |
3 | Chleba necháme ve formě zchladnout. |
4 | Podáváme jako vánočku či mazanec. |