Med z pampelišek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Med z pampelišek
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42641 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
1500 g | Cukr krupice |
200 g | Pampeliška květ |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 4,6mg |
Vláknina | 420,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pampeliška květ nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Med z pampelišek postup přípravy receptu:
1 | Z pampelišek otrháme květy, omyjeme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme aspoň 10 minut. Květy scedíme, dáme do plátýnka a vyždímeme do vývaru. |
2 | Přisypeme cukr, citronovou šťávu a povaříme 45 minut. |
3 | Med nalijeme do sklenic, necháme vychladnout a používáme jako běžný včelí med. |