Jednoduchý recept

Filety z okouníka mořského se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 42643

Ingredience

250 g Celer řapíkatý
250 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Ocet vinný
600 g Okouník mořský
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
125 g Pórek
4 špetka Sůl
40 g Tuk ztužený
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 217kJ
3% Sacharidy 11 g
209% Tuky 156 g
20% Sodík 402 mg
52% Bílkoviny 30 g

Filety z okouníka mořského se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Filety z okouníka mořského omyjeme, pokapeme octem a osolíme. Mrkev oloupeme a nastrouháme na kolečka. Stonky celeru oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.

2

Mrkev a celer podusíme na 2 polévkových lžících tuku. Přidáme sůl, bílé víno a vaříme 5 minut. Potom přidáme pórek a povaříme dalších 5 minut. Petržel omyjeme, otřepeme z vody, nasekáme a přimícháme k zelenině.

3

Zbývajícím rozpuštěným tukem potřeme 4 kusy alobalové fólie. Ryby osolíme, opepříme a položíme na alobal. Na ryby navršíme zeleninovou směs a alobal pevně uzavřeme. Pečeme v troubě předehřáté na 250°C asi na 20 minut.

4

Alobal rozevřeme a pokrm hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept