Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 České kynuté lívance 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 42654

Ingredience

0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Cukr moučkový
15 g Droždí
4 dl Mléko plnotučné
300 g Mouka polohrubá
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 dl Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 279kJ
18% Sacharidy 64 g
35% Tuky 26 g
12% Sodík 235 mg
29% Bílkoviny 16 g

České kynuté lívance postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme polohrubou mouku. Uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme 2 dl vlažného mléka s lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít, k mouce přidáme ještě mléko (až 2 dl), vejce, 0.5 lžíce cukru, špetku soli a 1.5 lžíce rozpuštěného vlažného másla. Směs rozmixujeme, těsto by mělo být víc řídké. Zakryjeme a necháme nakynout na dvojnásobný objem.

2

V pánvi rozpálíme olej, který naneseme jen v tenké vrstvě mašlovačkou. Menší naběračkou rozlijeme těsto po pánvi a smažíme z obou stran dozlatova.

Poznámka

Usmažené lívance potřeme vymíchaným sladkým tvarohem, džemem nebo švestkovými povidly, podle chuti. Zavineme a poléváme rozpuštěným máslem, posypeme práškovým cukrem nebo skořicovým cukrem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept