Artyčokový salát s petrželkou

35 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
12 g
Sacharidy
213 g
Vláknina
108 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srdíčka artyčoků vaříme 10 až 15 minut ve vodě, do které jsme přidali 2 lžíce citronové šťávy. Poté artyčoky vyjmeme, zchladíme pod studenou vodou, necháme je okapat a rozčtvrtíme.
  • 2
    Zálivku připravíme tak, že zbývající citronovou šťávu rozmícháme se solí a metlou postupně přišleháme olivový olej. Zálivku nakonec dochutíme pepřem.
  • 3
    Lístky opláchnuté petrželky jemně nakrájíme.
  • 4
    Vychladlé čtvrtky artyčoků dáme na mělkou mísu, přelijeme je zálivkou a posypeme petrželkou. Před podáváním necháme salát alespoň 30 minut uležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.