Jednoduchý recept

Vývar kuřecí

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Vývar kuřecí 5 1
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 42660

Ingredience

2 ks Bobkový list
200 g Celer řapíkatý
2 ks Cibule
600 g Kuřecí krk
600 g Kuřecí křídla
2 ks Mrkev kořen
10 ks Pepř černý celý
1 hrst Petržel - nať
40 g Tymián čerstvý
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 423kJ
2% Sacharidy 6 g
126% Tuky 94 g
6% Sodík 116 mg
36% Bílkoviny 20 g

Vývar kuřecí postup přípravy receptu:

1

Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne.

2

Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme.

3

Hotový vývar přecedíme a můžeme hned použít, nebo jej můžeme zmrazit.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vývar kuřecí
Znám krátké zapečení masa a kostí na vývar v troubě, tímto postupem jsem nedělala. V surovinách není uvedený tuk, tak jsem maso orestovala ve woku, kde mám nepřilnavý povrch a pak přendala do hrnce. Měla jsem málo kuřecích krků, tak jsem přidala jeden krůtí a následně maso obrala do polévky. Měkkou zeleninu jsem vybrala z vývaru dřív. Přidala jsem ještě nové koření a kousek stonku z libečku. Doba varu 3 hodiny...spíš necháme vývar jen "táhnout". Do polévky jsem udělala domácí drobení a chutnala nám.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept