Květákový salát po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový salát po indicku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 42664 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Arašídová pomazánka |
1 stroužek | Česnek |
1 dl | Citronová šťáva |
200 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 ks | Květák |
1 hrst | Máta |
3 polévková lžíce | Mléko kokosové |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 hrst | Sezam - semena |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 14,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 142,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Kari koření, Květák, Máta, Olej sezamový, Olej stolní, Šalotka, Sezam - semena, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídová pomazánka, Mléko kokosové, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Květákový salát po indicku postup přípravy receptu:
1 | Očistěný, opláchnutý a na růžičky rozebraný květák vaříme v osolené vodě 8 až 10 minut. |
2 | Očistíme fazolky a 5 minut je vaříme v osolené vodě. |
3 | Mrkev omyjeme, oškrábeme, nakrájíme podélně na tenké plátky a potom ještě na jemné nudličky, krátce povaříme. |
4 | Zálivku připravíme tak, že nejprve oloupeme šalotku a česnek, obojí jemně nasekáme a smícháme s arašídovou pastou, kokosovým mlékem a zakysanou smetanou. Při míchání postupně přidáváme kari, pepř, sůl, citronovou šťávu a olej. |
5 | Uvařenou, vychladlou zeleninu se zálivkou promícháme a necháme odležet. Nakonec salát posypeme sezamovými semeny a ozdobíme lístky máty. |