Jednoduchý recept

Zelňačka s klobásou a bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Zelňačka s klobásou a bramborami 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42668

Ingredience

1 g Bobkový list
4 ks Brambory
1 ks Bujón hovězí
1 ks Cibule
250 g Klobása Dunajská
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý celý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 317kJ
4% Sacharidy 13 g
33% Tuky 25 g
24% Sodík 484 mg
20% Bílkoviny 11 g

Zelňačka s klobásou a bramborami postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci dáme vařit vodu, do které nakrájíme brambory na malé kousky, osolíme a přidáme kmín. Vaříme zhruba 20 minut.

2

Mezitím v menším hrnci dáme vařit zelí s bobkovým listem a kuličkovým pepřem. Vaříme také zhruba 20 minut, podle potřeby podléváme vodou.

3

Než se zelí a brambory uvaří, nakrájíme klobásu na kolečka, cibulku najemno a v pánvi rozpálíme olej, cibulku na oleji zesklovatíme, poté přimícháme klobásu, přidáme trochu másla, zaprášíme paprikou a odstavíme.

4

Uvařené brambory také odstavíme, ze zelí vyjmeme bobkový list a kuličky pepře, zelí přendáme do vody s bramborami.

5

Vše přivedeme opět k varu a nakonec vmícháme i směs v pánvi.

6

Polévku ochutíme bujónem, popřípadě solí, pepřem a nakonec zjemníme smetanou.

Poznámka

Pokud je polévka příliš řídká, zahustíme ji jíškou.

Komentáře a hodnocení

 
orai
Zelňačka s klobásou a bramborami
Vyborna

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept