Jednoduchý recept

Steak s hříbky v listovém těstě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42681

Ingredience

800 g Hovězí plec
200 g Hříbky čerstvé
400 g Listové těsto
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Vejce slepičí
900 ml Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 238kJ
15% Sacharidy 53 g
56% Tuky 42 g
41% Sodík 827 mg
83% Bílkoviny 47 g

Steak s hříbky v listovém těstě postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí plec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na kostky. Maso obalíme v hladké mouce.

2

V kastrolu rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Vyjmeme a odložíme stranou.

3

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou šalotku, na plátky nakrájené hříbky a 5 minut opékáme.

4

Přidáme maso, rajčatový protlak a 3 minuty podusíme. Přilijeme worcester, zeleninový vývar a přivedeme k varu.

5

Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto, naplníme masovou směsí, okraje těsta potřeme vejcem a zabalíme. Těsto s masem vložíme na plech vyložený pečícím papírem, povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby.

6

Pečeme asi 25 minut. Po upečení necháme trochu zchladnout, nakrájíme na plátky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept