Pečený králík na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený králík na slanině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42696 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
800 g | Králík |
5 dkg | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý celý |
3 g | Pepř černý mletý |
15 dkg | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 175,5mg |
Draslík | 678,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený králík na slanině postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme, osušíme a bohatě prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny rozkrájíme na kostičky, spolu s máslem rozpálíme a králíka osmahneme, vložíme kolečka cibule, osmažíme, podlijeme, osolíme, opepříme. Pečeme ze všech stran do červena. Hotového králíka vyndáme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme a provaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.