Mečoun na teplém zeleninovém salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mečoun na teplém zeleninovém salátu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 42703 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Brambory |
2 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
400 g | Fazolové lusky zelené |
600 g | Filé z mečouna |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
5 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata Cherry |
2 ks | Sardelové řezy |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 77,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 918,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citrony, Fazolové lusky zelené, Filé z mečouna, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mečoun na teplém zeleninovém salátu postup přípravy receptu:
1 | Bylinky omyjeme, otřepeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky. Fazolky očistíme a omyjeme. Sardelky nakrájíme na kousky. Chilli papričku zbavíme semen a jemně nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kroužky a česnek na plátky. Filety z mečouna omyjeme, osušíme a okořeníme solí a pepřem. |
2 | Nakrájené fazolky a brambory povaříme ve vroucí slané vodě 10 minut. Necháme okapat a promícháme se 4 polévkovými lžícemi oleje, sardelkami, rajčaty, cibulovými kroužky, chilli papričkou a bylinkami. Výrazně okořeníme solí a pepřem, vmícháme citronovou šťávu ze 2 citronů a uložíme na teplé místo. |
3 | Na pánvi rozpálíme zbývající olej a na něm prudce opečeme filety s česnekem po každé straně asi 1 minutu. |
4 | Ryby podáváme na teplém zeleninovém salátu. |
Poznámka
Sardelky = Ančovičky Jsou to drobné rybky, které dorůstají do 14 cm a žijí ve velkých hejnech. Zřídkakdy jsou k dostání v čerstvém stavu, většinou se prodávají konzervované v oleji. Zvlášť oblíbené jsou v italské kuchyni.