Sicilský králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sicilský králík
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42712 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
10 g | Citronová kůra |
800 g | Králík |
120 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
30 g | Sardelová pasta |
5 g | Sůl |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 214,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sicilský králík postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče na 12 dkg rozehřátého másla. Přisypeme nakrájenou petržel, cibuli, podlijeme |
2 | vývarem, přendáme do trouby a pečeme do červena. Až maso bude téměř hotové, potřeme ho máslem s rozetřenou sardelovou pastou a dopečeme. Hotového králíka naporcujeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme citronovou kůru, provaříme a scedíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.