Recept

Pečené hovězí carpaccio se smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42737

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
100 g Brambory vařené
1 ks Celer řapíkatý
6 ks Cibulka jarní
450 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Kerblík
4 polévková lžíce Limetková šťáva
1 ks Mrkev kořen
75 ml Olej olivový
3 polévková lžíce Olivy černé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 ml Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 956kJ
5% Sacharidy 17 g
151% Tuky 113 g
15% Sodík 290 mg
52% Bílkoviny 29 g

Pečené hovězí carpaccio se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pánev se silným dnem rozpálíme. Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Maso osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem, pak maso položíme na rozpálenou pánev a z obou stran opečeme.

2

Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme ji do mísy, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájené brambory a řapíkatý celer.

3

V misce smícháme limetkovou šťávu s prolisovaným česnekem, kapary, balsamikem, zbytkem olivového oleje. Pažitku najemno nasekáme a přimícháme do zálivky. Zálivkou přelijeme zeleninu v míse, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

4

V misce smícháme zakysanou smetanu s nasekanými olivami a kerblíkem.

5

Maso pokrájíme na menší plátky a rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu promíchanou se zálivkou a zdobíme kopečkem ochucené zakysané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept