Kefírové lívanečky s jahodovým džemem

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůMouka polohrubá
    • 2decilitryMléko kefírové
    • 1špetkaSůl
    • 2lžičkyCukr krupice
    • 150gramůDžem jahodový
    • 2decilitryZakysaná smetana
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme 250 g polohrubé mouky, 2 dl kefíru, 1 špetku soli, 2 lžičky cukru, 1 lžičku prášku do pečiva a směs rozmixujeme dohladka.
  • 2
    V lívanečníku rozpálíme olej, kterým potřeme dno pánve. Těsto nabíráme malou naběračkou a smažíme z obou stran dozlatova, přibližně 30-60 sekund z každé strany. Lívanečky potřeme jahodovým džemem, ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Lemoneeek
út 10. 6. 2014
Moc dobré !