Jednoduchý recept

Pečené kotlety v zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42756

Ingredience

1 špetka Kmín drcený
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové kotlety
300 ml Víno bílé
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 876 kcal
Kilojoule 3 667kJ
9% Sacharidy 33 g
78% Tuky 58 g
39% Sodík 787 mg
79% Bílkoviny 44 g

Pečené kotlety v zelí postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Zprudka je opečeme na oleji a necháme na teplém místě.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme předem povařené, na nudličky nakrájené zelí, osolíme a zalijeme vínem. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, zalijeme smetanou a promícháme.

3

Zelí vložíme do zapékací mísy, přidáme opečené kotlety a ještě 15 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

4

Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept