Recept

Bramborový koláč s masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42766

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
400 g Brambory
1 ks Cibule červená
500 g Jehněčí maso
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá uzená
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
120 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 024kJ
4% Sacharidy 13 g
42% Tuky 32 g
8% Sodík 154 mg
49% Bílkoviny 27 g

Bramborový koláč s masem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Jehněčí maso nakrájíme na kostky a umeleme.

2

Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje, přidáme mleté jehněčí maso, najemno nasekaný česnek, cibuli, mletou papriku a za stálého míchání opékáme. Pak maso odložíme stranou.

3

Do druhé pánve dáme zbytek oleje, na plátky nakrájené brambory a opékáme je dohněda. Přidáme maso a ještě dalších 5 minut opékáme společně s bramborami.

4

V míse smícháme vejce, smetanu, najemno nasekanou pažitku, bazalku, osolíme a opepříme.

5

Maso na pánvi posypeme nastrouhaným ementálem, promícháme a přilijeme vaječnou směs. Vše opět důkladně promícháme.

6

Zapékací mísu vymažeme máslem a hotovou směs do ní nalijeme. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Po upečení ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept