Jednoduchý recept

Vaječný knedlík

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 42772

Ingredience

350 ml Mléko polotučné
6 ks Rohlíky bílé
100 g Slanina vepřová
10 g Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 330kJ
8% Sacharidy 27 g
21% Tuky 16 g
43% Sodík 866 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vaječný knedlík postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, předem ji trochu rozškvaříme a necháme vychladnout.

2

Rohlíky nakrájíme na kostičky, přimícháme vejce, zalijeme mlékem, osolíme, přimícháme slaninu. Důkladně prohněteme a vytvarujeme podlouhlý knedlík. Zabalíme ho do ubrousku nebo do čisté utěrky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zvolna 20 minut.

3

Knedlík rozbalíme, nití nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept