Vaječný knedlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječný knedlík
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 42772 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
350 ml | Mléko polotučné |
6 ks | Rohlíky bílé |
100 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 562,4mg |
---|---|
Cholesterol | 262,5mg |
Draslík | 112,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vaječný knedlík postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, předem ji trochu rozškvaříme a necháme vychladnout. |
2 | Rohlíky nakrájíme na kostičky, přimícháme vejce, zalijeme mlékem, osolíme, přimícháme slaninu. Důkladně prohněteme a vytvarujeme podlouhlý knedlík. Zabalíme ho do ubrousku nebo do čisté utěrky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zvolna 20 minut. |
3 | Knedlík rozbalíme, nití nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu. |