Hovězí maso dušené se zeleninou a brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso dušené se zeleninou a brambory
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 4278 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
120 g | Morek |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 456,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Morek, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí maso dušené se zeleninou a brambory postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso nakrájíme na malé kostky, morek, mrkev a brambory na tenké plátky. Ostatní zeleninu rozkrájíme na drobno. |
2 | Zapékací mísu vyložíme na dně plátky morku a masa, poslíme, opepříme a následně dáme vrstvu osolených brambor a mrkve, cibule a posypeme sekanou zeleninou. Vrstvy opakujeme ještě jednou. |
3 | Pokrm dusíme v troubě cca 1 1/2 hodiny. |
4 | Podáváme v zapékací míse. |
5 | Jako přílohu podáváme saláty. |