Jednoduchý recept

Závin s jablky a zmrzlinou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42780

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr třtinový
3 ks Jablka
1 ks Listové těsto
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Ořechy lískové
150 g Rozinky tmavé
1 polévková lžíce Tuk
400 g Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 264kJ
29% Sacharidy 105 g
50% Tuky 38 g
5% Sodík 91 mg
16% Bílkoviny 9 g

Závin s jablky a zmrzlinou postup přípravy receptu:

1

Jablka zbavíme jadřince, nakrájíme na plátky a smícháme s hnědým cukrem, mletými lískovými oříšky a opláchnutými hrozinkami.

2

Plát listového těsta položíme na rovnou plochu, potřeme tukem, s nízkým obsahem cholesterolu, který jsme předem smíchali s medem.

3

Rovnoměrně rozprostřeme plátky jablek, ohneme okraje dovnitř a zarolujeme. Přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme zbývajícím tukem s medem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 25 minut. Pak zvýšíme teplotu na 200°C a pečeme dalších 10-15 minut. Závin je upečený má-li povrch zlatavou barvu a je křupavý.

4

Ještě teplý nakrájíme a podáváme s kopečkem nízkotučné zmrzliny.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept