Jednoduchý recept

Velikonoční vaječné koule

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Velikonoční vaječné koule 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 42790

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Kečup ostrý
1 kávová lžička Majoránka
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 l Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
13 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
2 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 967 kcal
Kilojoule 4 047kJ
15% Sacharidy 53 g
86% Tuky 64 g
36% Sodík 712 mg
78% Bílkoviny 44 g

Velikonoční vaječné koule postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vařící vodou položíme 10 ks vejce a uvaříme je natvrdo, asi 10 minut. Uvařené scedíme, oloupeme, opláchneme ve studené vodě a necháme k dalšímu použití.

2

Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, drobně nasekané chilli papričky, rukou promícháme, přimícháme kečup, majoránku, drobně nasekanou petrželovou nať, rozklepneme celé vejce, zas promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku, podle vlastní chutě můžeme ještě přidat sůl a pepř a ještě jednou důkladně promícháme.

3

Z masové směsi rukami vytvoříme placku o velikosti vejce a celé vejce obalíme. Obalené vejce v masové směsi ještě každé zvlášť obalíme v hladké mouce, rozšlehané 2 ks vejce a strouhance. Vejce pokládáme do nahřáté fritézy s olejem a opečeme do hnědé barvy.

Poznámka

Velikonoční vaječné koule podáváme jako teplé hlavní jídlo s vhodnou přílohou, ale také jako studený předkrm.

Komentáře a hodnocení

 
ayila
Uživatel uvařil tento recept
Koule byly moc dobré. Jedli jsme je s bramborami, výborná by byla bramborová kaše. Příště se nebudu bát a dám chilli papričku navíc :o)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept