Jednoduchý recept

Jahody s vínem a ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jahody s vínem a ricottou 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42791

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
450 g Jahody zahradní
125 g Mandle plátky
2 polévková lžíce Med včelí
200 g Ricotta
0,3 l Víno Marsala

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 544kJ
9% Sacharidy 33 g
27% Tuky 20 g
0% Sodík 3 mg
19% Bílkoviny 10 g

Jahody s vínem a ricottou postup přípravy receptu:

1

Mandlové lupínky opekáme dozlatova v troubě předehřáté na 190°C asi 6-8 minut.

2

Jahody bez stopek, moučkový cukr a bílé sicilské víno marsala v misce smícháme, přikryjeme fólií a jednu hodinu necháme v chladničce.

3

Dohladka vyšleháme nízkotučnou ricottu s medem.

4

K odleželým jahodám přidáme kopeček šlehané ricotty a posypeme opečenými mandlovými plátky.

Poznámka

Ricotta - krémový sýr podobný tvarohu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept