Jednoduchý recept

Cibule s houbami a piniovými ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42793

Ingredience

2 krajíc Chléb celozrnný žitný
4 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 143 kcal
Kilojoule 597kJ
4% Sacharidy 14 g
11% Tuky 8 g
4% Sodík 81 mg
9% Bílkoviny 5 g

Cibule s houbami a piniovými ořechy postup přípravy receptu:

1

Dva krajíce tmavého chleba opékáme v troubě předehřáté na 160°C 20 minut, na struhadle pak z chleba uděláme strouhanku (můžeme použít i mixér).

2

Velké cibule oloupeme, odřízneme horní a spodní část, vložíme do kastrůlku s vodou a po přivedení vody k varu oheň ztlumíme a na mírném ohni vaříme 10 minut. Měkké cibule po okapání necháme 20 minut chladnout. Teplotu troubu zvýšíme na 200°C.

3

Z cibulí opatrně vydloubneme vnitřky, dáváme pozor, abychom neporušili vnější slupku. Vnitřky z cibule nasekáme najemno a společně s nasekanými stroužky česneku 5 minut smažíme na rozehřátém oleji, pak přidáme jádra piniových ořechů, najemno nasekané houby a dalších 5 minut smažíme. Stáhneme pánev z ohně, přimícháme chlebovou strouhanku, nasekanou čerstvou petrželku, sůl a pepř. Hotovou směsí naplníme cibulové slupky, každou samostatně zabalíme do alobalu, nahoře neuzavřeme, položíme na plech a 40 minut pečeme v troubě.

Poznámka

Piniové oříšky jsou vlastně hnědá semínka borovice s bílým jadérkem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept