Hanácký větrník z vepřového bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hanácký větrník z vepřového bůčku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 428 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
150 g | Cibule |
1 g | Kmín celý |
0,5 g | Majoránka |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Párky jemné |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
50 g | Tuk |
40 g | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřový bok |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 93,7mg |
Draslík | 228,3mg |
Vláknina | 876,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hanácký větrník z vepřového bůčku postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky po 100g. |
2 | Zbývající odřezky semeleme na masovém strojku, přidáme vejce, pepř, jemně drcenou majoránku, osolíme a vymícháme na jemnou fáš. |
3 | Plátky masa naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a připravenou fáší, okmínujeme, položíme díl oloupaného párku, zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem. |
4 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme v tuku. Přidáme závitky a zapečeme je v troubě. Potom je podlijeme vodou a za občasného přelévání upečeme doměkka. |
5 | Měkké závitky vyjmeme do čisté nádoby a zbavíme je párátek nebo nití. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. |
6 | Nakonec šťávu přecedíme na závitky a ještě vše podusíme. |