Zapékaný květák s houbami a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný květák s houbami a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4287 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Květák |
100 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr krémový |
50 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 207,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 438,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 197,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Sůl, Sýr krémový, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékaný květák s houbami a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Květák rozebereme na růžičky a povaříme ve slané vodě. Necháme okapat. |
2 | Do vymaštěného pekáčku vložíme růžičky květáku a posypeme nakrájenými houbami. |
3 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, povaříme a osolíme. Vmícháme rozkrájený sýr, vejce a sekanou petrželovou nať. Touto omáčkou zalijeme květák a houby. |
4 | Zapečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.