Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42871

Ingredience

1 polévková lžíce Chilli koření mleté
1 ks Citrony
300 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Koriandr mletý
1 polévková lžíce Kurkuma
1,5 kg Kuře
4 polévková lžíce Máta
0,3 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 889 kcal
Kilojoule 3 719kJ
3% Sacharidy 11 g
80% Tuky 60 g
16% Sodík 322 mg
132% Bílkoviny 74 g

Kavkazské kuře postup přípravy receptu:

1

Kavkazské kuře připravujeme v nekovové misce. Použijeme kuře o váze 1,5 kg, které ze všech stran propícháme, vetřeme směs z mletého koriandru, zázvoru, kurkumy a chilli koření. Dále smícháme bílý jogurt, čerstvou nasekanou mátu, prolisovaný česnek, sůl a pořádně touto směsí potřeme celé kuře. Přikryjeme potravinovou fólií a přes noc necháme v chladničce.

2

Rozehřejeme troubu na 190°C. Kuře dáme na rošt do pečící mísy nohama vzhůru, do břicha kuřete vsuneme 1 omytý citron propíchnutý grilovací jehlou, zalijeme marinádou a přidáme tolik horké vody, aby zakryla dno mísy.

3

Kuře pečeme asi 1 hodinu odkryté, ale každých 20 minut jím otočíme a podlijeme vodou. Aby bylo kuře dobře propečené, obrátíme ho nakonec přední (prsní) stranou nahoru a pečeme 30 minut. Teče-li při propíchnutí stehna čirá šťáva, je kuře upečené. Přikryjeme ho alobalem, neuzavíráme a necháme ještě 10 minut a naporcujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept