Houskový nákyp se sýrem
50 min.
Ingredience
- 6kusůŽemle tuková
 - 1špetkaSůl
 - 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 50gramůTuk
 - 2lžíceStrouhanka
 - 5kusůVejce slepičí
 - 150gramůSýr Eidam cihla 40%
 - 10gramůPažitka
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 0,5litrMléko polotučné
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
180 mg
Cukr
644 mg
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na kostičky, opečeme na másle a potom je vložíme do formy nebo do pekáčku.
 - 2V mléce rozmíchanou mouku vaříme za stálého míchání, až zhoustne. Necháme prochladnout.
 - 3Potom vmícháme strouhaný sýr, pažitku, sůl, pepř a žloutky. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej zamícháme do připravené směsi.
 - 4Nakonec směs navršíme na žemle a dáme zapéci do předehřáté trouby asi na 30 minut.
 - 5Podáváme se zeleninovými saláty.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.