Recept

Houskový nákyp se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 4288

Ingredience

0,5 l Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
10 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
50 g Tuk
5 ks Vejce slepičí
6 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 399kJ
12% Sacharidy 44 g
44% Tuky 33 g
8% Sodík 168 mg
44% Bílkoviny 25 g

Houskový nákyp se sýrem postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na kostičky, opečeme na másle a potom je vložíme do formy nebo do pekáčku.

2

V mléce rozmíchanou mouku vaříme za stálého míchání, až zhoustne. Necháme prochladnout.

3

Potom vmícháme strouhaný sýr, pažitku, sůl, pepř a žloutky. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej zamícháme do připravené směsi.

4

Nakonec směs navršíme na žemle a dáme zapéci do předehřáté trouby asi na 30 minut.

5

Podáváme se zeleninovými saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept