Houskový nákyp se sýrem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
180 mg
Cukr
644 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na kostičky, opečeme na másle a potom je vložíme do formy nebo do pekáčku.
  • 2
    V mléce rozmíchanou mouku vaříme za stálého míchání, až zhoustne. Necháme prochladnout.
  • 3
    Potom vmícháme strouhaný sýr, pažitku, sůl, pepř a žloutky. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej zamícháme do připravené směsi.
  • 4
    Nakonec směs navršíme na žemle a dáme zapéci do předehřáté trouby asi na 30 minut.
  • 5
    Podáváme se zeleninovými saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.