Jednoduchý recept

Cibulová omáčka slovenská

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 42883

Ingredience

160 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
100 ml Ocet vinný červený
60 ml Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
13 g Podravka
4 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 226kJ
4% Sacharidy 14 g
31% Tuky 24 g
36% Sodík 722 mg
9% Bílkoviny 5 g

Cibulová omáčka slovenská postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme mouku a usmažíme tmavou jíšku, zalijeme vývarem a povaříme. Vedle v pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme kroužky cibule, orestujeme, zasypeme 1 větší lžičkou podravky, osmahneme, zalijeme octem a podusíme. Obsah pánve nalijeme do hrnce a vaříme, občas sebereme přebytečný tuk, který se tvoří na povrchu, dochutíme solí, pepřem a dovaříme.

3

Omáčku používáme v teplé i ve studené kuchyni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept