Jednoduchý recept

Vanilková zmrzlina domácí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42884

Ingredience

1 ks Citrony
175 g Cukr moučkový
6 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 213kJ
10% Sacharidy 35 g
54% Tuky 40 g
3% Sodík 60 mg
16% Bílkoviny 9 g

Vanilková zmrzlina domácí postup přípravy receptu:

1

Smetanu vlijeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Přidáme citronovou kůru, vanilku, vejce a žloutky a zahříváme k bodu varu. Ztlumíme plamen a vaříme 10 minut, až směs zhoustne. Zamícháme do směsi cukr a necháme vychladnout. Propasírujeme.

2

Vanilkový lusk rozřízneme, odstraníme semena a zamícháme do zmrzlinové hmoty.

3

Nalijeme do plastové nádoby s víčkem a necháme přes noc zamrazit.

4

Podáváme zmrzlé.

Poznámka

Z citronu použijeme kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept