Sikulský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sikulský guláš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 429 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
150 g | Cibule |
1 g | Kmín celý |
250 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
750 g | Vepřová plec |
500 ml | Voda pitná |
800 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 67,2mg |
Draslík | 449,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sikulský guláš postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 1/3 tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, lehce osmažíme a přimícháme rajčatový protlak. Maso podlijeme vlažnou vodou, osolíme, okmínujeme, přidáme třený česnek a pod poklicí dusíme. |
3 | Po krátkém dušení k masu přidáme překrájené a propláchnuté kysané zelí, zbylou část vody a zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky. Vše ještě dusíme, až je maso měkké. |
4 | Nakonec přilijeme mléko a guláš krátce podusíme. |