Recept

Pečená treska s bylinkovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42904
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 kg Filé z aljašské tresky
1,5 kávová lžička Kari koření
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel kudrnka
3 plátek Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tuk
Bylinkové máslo
2 polévková lžíce Citronová šťáva
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Petržel kudrnka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 301kJ
1% Sacharidy 3 g
27% Tuky 20 g
5% Sodík 97 mg
54% Bílkoviny 30 g

Pečená treska s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s nasekanou petrželkou a nahrubo pokrájenými celerovými lístky. Směsí vysypeme zapékací mísu vymazanou tukem.

2

Řezy tresky zaprášíme z obou stran kari kořením, osolíme a opepříme. Rozložíme do mísy a na každý kousek dáme polovinu plátku slaniny.

3

Pečeme nezakryté v troubě předehřáté na 180 °C cca 25-30 minut, dokud se maso nezačne rozpadat.

4

Mezitím připravíme bylinkové máslo. Změklé máslo utřeme s citronovou šťávou, najemno nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Pomocí nože vytvoříme ruličku, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici.

5

Hotovou rybu rozdělíme na talíře, dozdobíme kousky bylinkového másla a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme bílé pečivo, chléb nebo vařené brambory.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept