Jednoduchý recept

Pražma pečená s okurkou a žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42913
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Chilli omáčka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Pražma
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 963kJ
3% Sacharidy 11 g
35% Tuky 27 g
11% Sodík 227 mg
74% Bílkoviny 42 g
Pražma pečená s okurkou a žampiony

Pražma pečená s okurkou a žampiony postup přípravy receptu:

1

Okurku a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Polovinu rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch dáme vykuchané ryby, posypeme je solí a pepřem. Pokapeme citronovou šťávou smíchanou s chilli omáčkou, zakryjeme zbytkem zeleniny, zalijeme vínem a poklademe 3 lžícemi nakrájeného másla.

2

Zakryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut do měkka. Poté maso i se zeleninou rozdělíme na talíře a uchováme teplé.

3

Šťávu slijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a postupně přidáváme zbytek másla. Necháme zredukovat cca na polovinu množství, přelijeme ryby a podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept