Pražma pečená s okurkou a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražma pečená s okurkou a žampiony
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42913 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Pražma |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 170,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 370,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Citronová šťáva, Okurka salátová, Pražma, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražma pečená s okurkou a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Okurku a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Polovinu rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch dáme vykuchané ryby, posypeme je solí a pepřem. Pokapeme citronovou šťávou smíchanou s chilli omáčkou, zakryjeme zbytkem zeleniny, zalijeme vínem a poklademe 3 lžícemi nakrájeného másla. |
2 | Zakryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut do měkka. Poté maso i se zeleninou rozdělíme na talíře a uchováme teplé. |
3 | Šťávu slijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a postupně přidáváme zbytek másla. Necháme zredukovat cca na polovinu množství, přelijeme ryby a podáváme. |