Recept

Povidlová náplň s perníkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42915

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
2 polévková lžíce Hrozinky
1 polévková lžíce Marmeláda meruňková
3 polévková lžíce Perník
500 g Povidla švestková
1,5 polévková lžíce Rum
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 153kJ
18% Sacharidy 64 g
32% Tuky 24 g
0% Sodík 0 mg
4% Bílkoviny 2 g

Povidlová náplň s perníkem postup přípravy receptu:

1

Švestková povidla dáme do misky, přidáme k nim 2-4 lžíce teplé vody (podle hustoty), nastrouhaný perník, přidáme lžíci meruňkové marmelády, promyté a okapané hrozinky, skořicový cukr a rum. Povidla důkladně promícháme, můžeme je dosladit cukrem.

Poznámka

Povidlovou náplň dáváme do kynutých českých buchet a koláčů. Místo perníku můžeme použít jemnou strouhanku. Meruňkovou marmeládu můžeme nahradit nastrouhanou citronovou kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept