Jednoduchý recept

Piškotová jahodová roláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42929

Ingredience

125 g Cukr moučkový
225 g Jahody zahradní
2 dl Jogurt bílý
20 g Mandle plátky
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Tresť mandlová
3 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 791kJ
9% Sacharidy 31 g
6% Tuky 5 g
2% Sodík 44 mg
11% Bílkoviny 6 g

Piškotová jahodová roláda postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Plech vyložíme pergamenovým papírem.

2

Do mísy dáme moučkový cukr a rozšlehaná vejce, mísu umístíme nad hrnec s horkou vodou a šleháme, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme mísu z hrnce, přisypeme mouku do vaječné směsi a přilijeme horkou vodu. Promícháme, nalijeme na plech a 10 minut pečeme, dokud nezezlátne.

3

Upečené těsto přendáme na nový pergamenový papír, původní papír z těsta sloupneme a těsto s novým pergamenovým papírem pevně zarolujeme. Zabalíme do utěrky a necháme chladnout.

4

Smícháme jogurt s mandlovým extraktem. Několik jahod dáme stranou na ozdobení, zbylé omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme. Směs necháme vychladnout v lednici.

5

Těsto opatrně rozbalíme, pomažeme jogurtovou směsí a posypeme jahodami. Poté ho opět srolujeme a položíme na talíř. Posypeme mandlemi, ozdobíme jahodami a podáváme.

Poznámka

Vhodné pro děti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept