Koprová omáčka s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprová omáčka s bylinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42930 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
40 g | Cukr krupice |
30 g | Kopr čerstvý |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
350 ml | Vývar z hovězích kostí |
50 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 115,4mg |
Draslík | 440,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 764,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koprová omáčka s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme cukr, necháme lehce zkaramelizovat, kopr s bylinkami posekáme nadrobno a přidáme do pánve. Promícháme, zalijeme vývarem. Podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme. Povaříme aspoň 20 minut, ve smetaně rozkvedláme žloutek a přilijeme do omáčky. Ještě krátce povaříme a odstavíme. |
Poznámka
Omáčka je vhodná k vařenému masu.